Normal_548px-examination_of_a_boy_in_kenya_afrika_azg_honger_medisch_zorgpersoneel-wiki_-c_

AMSTERDAM - Ohra biedt consumenten een zorgverzekering aan die indirect ook een van de goededoelenorganisaties, waar de zorgverzekeraar mee samen werkt, ondersteunt. Zo meldt vergelijkingssite verzekeringen-vergelijk.com.

Vorig jaar werkte de verzekeraar nog met één goed doel samen, de ontwikkelingshulporganisatie ONEforONE. Nu zijn er drie bijgekomen: War Child, SOS Kinderdorpen, en Cordaid Memisa.

War Child helpt kinderen in conflictgebieden in de wereld hun oorlogservaringen te verwerken door middel van onder meer bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Bovendien probeert de hulporganisatie voor deze kinderen een stabiele, veilige omgeving te creëren.

SOS Kinderdorpen ondersteunt kwetsbare families bij de zorg en bescherming van hun kinderen en probeert kinderen die door armoede, ziekte, natuurrampen of oorlog geen familie meer hebben een nieuw thuis te geven binnen een zogeheten SOS kinderdorp.

De hulporganisatie Cordaid Memisa ten slotte zet zich in om sterfte van moeders in ontwikkelingslanden terug te dringen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz