Scoren voor gezondheid, Groningen, leerlingen basisscholen

GRONINGEN - De maatschappelijke stichting van FC Groningen, FC Groningen in de Maatschappij, heeft in Groningen het initiatief voor de pilot van het project ‘Scoren voor Gezondheid 2.0’  genomen. Met het project worden ouders en kinderen aangespoord om meer te bewegen en gezonder te eten. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Aan de zes weken durende pilot doen de groepen vier tot en met zes mee van zeven basisscholen in Groningen. Hierbij worden spelers van FC Groningen ingezet als rolmodel voor deelnemende kinderen. Aan de hand van een inleidende video ondernemen kinderen activiteiten in de wijk of op school. Afsluitend gaan de deelnemende groepen eind februari naar een wedstrijd van FC Groningen. 

De bestrijding van overgewicht is noodzakelijk omdat onderzoek van de GGD aangetoond heeft dat één op de tien Groningse kinderen kampt met overgewicht. Ander samenwerkende organisaties zijn de deelnemende scholen, gemeente Groningen, Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD Groningen, Menzis, Bslim en sportteam Hoogezand.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal