geld, vergoeding,

HAARLEM - Het is de derde keer dat een deel van het been van Aileen van Lent is geamputeerd. Daardoor moet bij de 22-jarige moeder tevens voor de derde keer een prothese worden aangemeten. De verzekering wil haar nieuwe beenprothese echter niet meer vergoeden, zo meldt het Haarlems Dagblad.

Vier klassen van basisschool De Zevensprong in Rijsenhout, die in de wijk gelegen is waar Van Lent woont, hebben daarom besloten vanmiddag een schaatsponsoractie te houden. Door in twintig minuten op de plaatselijke ijsbaan zoveel mogelijk rondjes te schaatsen proberen de groepen 4, 5, 7 en 8 voor haar prothese geld op te halen.

De verzekering wil de kosten voor haar nieuwe prothese niet voor zijn rekening nemen, omdat een dergelijke vergoeding alleen elke vijf jaar mogelijk is; Van Lent kreeg haar tweede beenprothese echter nog maar twee jaar geleden. Haar familie kan een prothesekoker van 6.000 euro onmogelijk zelf betalen.

Naast de schaatsactie heeft de school nog andere initiatieven genomen. Zo gaat groep 5 proberen in tien minuten zo veel mogelijk sneeuwballen te maken, zamelt de school lege flessen in en gaat de opbrengst van een schilderij ook naar Van Lent.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz