Stockfreeimages, tandarts

DEN HAAG - Een groep zorgverleners, bestaande uit tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen, heeft vandaag een petitie met 95.000 handtekeningen overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. Daarmee hopen ze de macht van zorgverzekeraars in te dammen. Dat meldt de Telegraaf.

Het ministerie van Volksgezondheid wil namelijk dat zorgverzekeraars in de toekomst mogen bepalen bij welke zorgverlener iemand terechtkan. Als mensen dan zouden kiezen voor een zorgverlener met wie een zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten, moeten zij de behandeling zelf betalen.

"Op die manier krijgen zorgverzekeraars veel te veel macht", aldus een woordvoerster van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) en tevens ondertekenaar van de petitie. De verzekeraars zouden naar onder meer de kwaliteit en prijs van de zorgverlener moeten kijken, maar volgens de kritiek ligt de focus momenteel vooral op de prijs. De vrees is dat deze prijs zal worden afgedwongen door de verzekeraars.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem