Normal_copyright_stockfreeimages_medicijnen_pillen_medicatie

Apothekers krijgen veel hogere kortingen op medicijnen dan ze aan zorgverzekeraars doorgeven. Deze betalen hierdoor honderden miljoenen euro’s te veel uit aan de medicijnverstrekkers, waardoor de premies sneller stijgen. Dat meldt de Telegraaf.

Apothekers krijgen korting van de groothandels bij wie ze medicijnen afnemen. Deze inkomsten zijn al doorberekend in het tarief dat apothekers van zorgverzekeraars ontvangen. Zo betalen zorgverzekeraars vijf procent minder dan de echte inkoopprijs, waardoor geneesmiddelen voor de verzekerde ook goedkoper worden.

De Telegraaf kreeg een lijst in handen waaruit blijkt dat apotheken van groothandels en leveranciers een veel hogere korting krijgen krijgen dan vijf procent. De korting loopt in sommige gevallen op tot 22 procent. Op de 1900 apotheken in Nederland zouden zorgverzekeraars 240 miljoen euro mislopen die door de verzekeraars niet kan worden doorberekend in de zorgpremies.

Desgevraagd heeft de koepel van apothekers KNMP laten weten dat zorgverzekeraars heel goed op de hoogte zijn van wat apothekers doen.

© Nationale Zorggids