Normal_bril

Ruim een kwart van de verzekerden is ontevreden over de hoogte van de premie van hun aanvullende verzekeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum en Keuze.nl onder bijna 2500 Nederlanders, zo meldt Gezondheidsnet.

Vooral mensen in de leeftijdsgroep van 46 tot 55 jaar zijn slecht te spreken over de hoge aanvullende premies. Ruim 45 procent geeft in het onderzoek aan ontevreden tot zeer ontevreden te zijn. Uit deze groep blijken vrouwen een stuk minder tevreden te zijn dan mannen, met ruim 75 tegenover 25 procent.

De groep mensen die alleen een basisverzekering afsluit wordt steeds groter. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ongeveer dertien procent alleen een basisverzekering heeft. Volgens cijfers van Het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) was dit vorig jaar nog elf procent en in 2006 zelfs zes procent.

Ondanks de ontevredenheid in de groep mensen tussen de 46 en 55 jaar over hun aanvullende verzekeringen is 77 procent van deze groep in de afgelopen zeven jaar niet overgestapt van zorgverzekeraar.

© Nationale Zorggids