Logo_interpolis-verzekering-logo

Zorgverzekeraar Interpolis gaat in 2014 de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen schrappen uit de aanvullende verzekering. Verzekerden kunnen dan niet langer de kosten voor onder meer acupunctuur en homeopathie bij de zorgverzekeraar declareren. Dat meldt RTL Nieuws.

Interpolis wil vooral investeren in vergoedingen die volgens de verzekeraar een meerwaarde hebben, zoals een betere buitenlanddekking en fysiotherapie. Dat zijn zaken waarbij volgens Interpolis “torenhoge rekeningen” kunnen ontstaan.

Naast acupunctuur en homeopatische consulten zullen ook antroposofische en homeopatische geneesmiddelen uit de aanvullende verzekering verdwijnen. “Het is niet zo dat we geen heil zien in alternatieve geneeswijzen,” zegt Arné van de Boom, directeur van Interpolis. “Vergelijk het met winkelen in de Albert Heijn. Alles wat je in je karretje gooit, moet worden betaald. Ook spullen die in de kast blijven staan en nooit worden opgegeten.”

Uit de aanvullende verzekering verdwijnen ook de vergoedingen voor brillen, kraampakketten, inentingen voor verre reizen en plaswekkers. De basisverzekering van Interpolis daalt volgend jaar naar 92 euro per maand.

© Nationale Zorggids