Logo_ncrv

Het NCRV/KRO-programma DEBAT OP 2, gepresenteerd door Ghislaine Plag, houdt a.s. woensdagavond 20 november 2013 live vanuit de studio in Hilversum een debat over: Goede zorg is een luxe.

Zorgt de strijd om de goedkope zorgverzekering voor een tweedeling tussen jong en oud, arm en rijk, gezond en ziek?
 
De zorgverzekeraars maken deze week bekend hoe hoog de premies zijn. In tijden van crisis voor veel mensen een kans om over te stappen naar een goedkopere verzekering. Voor het basispakket moet dat niet uitmaken, want dat is wettelijk vastgelegd. Het is de keuze hoe en of je jezelf aanvullend verzekerd. Hoe meer je wil, hoe duurder het wordt. Extra zorg lijkt daardoor alleen nog maar betaalbaar voor de rijken. Het wordt een luxeproduct. Wanneer neem je het risico om je niet aanvullend te verzekeren, omdat je het simpelweg niet kan betalen? Waar is de grens bereikt? Is het wel verantwoord om te gokken met je gezondheid?   
 
Ook zijn er zorgverzekeraars die voor jonge mensen, die gezond zijn, goedkopere aanvullende pakketten aanbieden. Een ouder persoon moet voor hetzelfde pakket dan meer betalen, omdat de kans op een slechte gezondheid groter is. Is het niet meer solidair om iedereen hetzelfde te laten betalen, zodat we de lasten voor goede zorg met elkaar delen?
 
De uitzending live bijwonen
Voor de live uitzending zijn wij op zoek naar publiek, dat geïnteresseerd is in het onderwerp en daarom de uitzending wilt bijwonen. Hoewel het publiek niet altijd de kans krijgt mee te debatteren, is er wel de gelegenheid om na de uitzending te spreken met deskundigen en andere betrokkenen.
 
Heeft u, of andere mensen in uw organisatie en omgeving, interesse om bij het debat aanwezig te zijn, dan kunt u zich aanmelden via publiek@debatop2.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisanne van der Veen via 035-6719355.

De uitzending vindt plaats in het AKN in Hilversum. De uitzending start om 21.10u en duurt tot 21.50u. Het is mogelijk om gratis in de parkeergarage te parkeren.