Logo_izz_zorgverzekeraar_logo

IZZ Zorgverzekeraar geeft 25,80 euro premie terug aan collectieve klanten. IZZ is de zorgverzekering voor medewerkers in de zorg. De zorgverzekeraar betaalt premie terug omdat het zorggebruik van de collectief verzekerde klanten over 2013 lager is dan vooraf werd berekend. Dit meldt Skipr.

IZZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Daardoor kan het met terugwerkende kracht de collectiviteitskorting verhogen van acht naar tien procent. Ook gezinsleden die zijn meeverzekerd en in 2013 premie betaalden via de collectieve verzekering krijgen geld terug. In totaal gaat het om zo'n 330.000 klanten die premie terugkrijgen van de verzekering.

Eerder deze maand maakte IZZ bekend dat de premie voor de collectieve basisverzekering (variant natura) per 1 januari omlaag gaat. De premie daalt in vergelijking met dit jaar met 185 euro. De belangrijkste redenen voor de daling zijn de lagere zorgkosten voor onder meer ziekenhuiszorg en medicijnen en de stijging van de collectiviteitskorting naar tien procent.

IZZ Zorgverzekeraar is de zorgverzekaar bedoeld voor alle medewerkers in de zorg. Als collectiviteit hebben werkgevers en werknemers in de zorg via het bestuur van de Stichting IZZ gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en de prijs van de zorgverzekering. Een op de vier medewerkers in de zorg heeft een collectieve zorgverzekering bij IZZ.

© Nationale Zorggids