Normal_logo_ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse

(Novum) - Aansprakelijkheidsverzekeraar Medirisk moet alsnog met de curatoren van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse onderhandelen over een uitlooppolis. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag besloten in een kort geding. De verzekeraar weigerde tot nu toe om schadeclaims van patiënten in behandeling te nemen die na het faillissement van het ziekenhuis waren ingediend.

Het Ruwaard van Putten ging eind juni vorig jaar failliet. In de polis met Medirisk was opgenomen dat de verzekering eindigde op de dag waarop het faillissement werd uitgesproken en dat claims die later kwamen niet verzekerd waren.

Na het faillissement werd met Medirisk afgesproken dat de polis zou doorlopen tot 1 juli, maar over een uitloopdekking werd niet gesproken. De verzekeraar had dat zelf moeten opmerken, vindt de rechter. Daarom moet daar nu alsnog over worden gesproken.

De curatoren van het Ruwaard laten in een reactie weten blij te zijn met de uitspraak. Ze vertrouwen er op dat de twee partijen er nu gezamenlijk uitkomen. De patiënten hadden zonder de uitspraak waarschijnlijk hun geld niet teruggekregen vanwege de enorme omvang van de schuld van het failliete ziekenhuis, ruim 55 miljoen euro.