Normal_fysio_fysiotheraphie_fysiotherapeut_therapeut

Voor 2014 zijn er meer aanvullende zorgverzekeringen afgesloten dan voor het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite zorgwijzer.nl, zo meldt Gezondheidsnet.

Met name de aanvullende dekkingen voor de tandarts, fysiotherapeut en voor alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie zijn meer afgesloten dan in 2013. Vermoedelijk is de stijging te verklaren doordat mensen teruggekomen zijn op hun besluit van een jaar eerder om alleen te kiezen voor een basisverzekering. Eind 2012 werd in verschillende consumentenprogramma's aangeraden goed na te gaan in hoeverre een aanvullende verzekering nodig is.

Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering voor de tandarts heeft gekozen is met drie procent gestegen naar 46,4 procent in vergelijking met 2013. De verzekering met een vergoeding van 75 procent tot 250 euro was daarbij het populairst. Een flinke stijging is ook te zien in aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. Een aantal grote verzekeraars heeft de basisdekking voor fysiotherapie geschrapt wat de grote toename kan verklaren. Het aanvullend pakket waarbij alle consulten worden vergoed kende de grootste stijging van 1,7 procent in 2013 naar 4,1 procent dit jaar.

©Nationale Zorggids