Normal_logo_de_bascule

Zorgverzekeraars moeten er alles aan doen om de Bascule in Amsterdam te redden van de ondergang. Werknemers maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de instelling, waar psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen wordt verleend. Dat meldt de vakbond Abvakabo FNV.

De continuïteit van De Bascule is in gevaar gekomen door de kabinetsbezuinigingen in de GGZ en de strengere zorginkoop van zorgverzekeraars. 'Het is vreselijk dat deze kwetsbare kinderen hier net als de werknemers de dupe van worden', zegt Fred Seifert, bestuurder van de vakbond. 'En dat terwijl er recent extra kosten gemaakt zijn voor interimmers en er hoge bonussen zijn uitgedeeld aan leden van de Raad van Bestuur bij hun vertrek. Wij eisen dat de zorgverzekeraars hun verantwoordelijkheid nemen.'

De Abvakabo FNV vreest dat in de aanloop naar 2015 ook bij andere instellingen voor jeugdzorg en jeugd-ggz dezelfde situatie zich zal voordoen als bij De Bascule. In 2015 wordt de nieuwe Jeugdwet van kracht. Seifert: 'Wij zullen er samen met onze leden alles aan doen om de kwaliteit van de zorg en de werkgelegenheid in de sector te behouden'.

© Nationale Zorggids