Logo_belastingdienst_logo

De Belastingdienst heeft voor de belastingaangifte van dit jaar de zorgkosten als één van de service- en controlethema's aangewezen. Over deze thema's krijgen de mensen, die daarmee te maken hebben, extra informatie via een brief. Daarin wordt meer uitleg gegeven over onderwerpen uit de aangifte waarbij relatief vaak fouten worden gemaakt bij het invullen. 

Net als vorig jaar heeft de Belastingdienst meerdere service- en controlethema's. De thema's waaraan dit jaar extra aandacht wordt besteed zijn zorgkosten zoals dieetkosten en medicijnen, hypotheekverhoging, persoonsgebonden budget, gastouders, giften en vermogen in het buitenland.

De Belastingdienst breidt de vooraf ingevulde aangifte verder uit. Nieuw is dat de fiscus dit jaar ook de aftrekbare premies arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vooraf invult. Mensen hoeven de aangifte alleen nog maar te controleren, wijzigen of aan te vullen en deze uiterlijk 1 april 2014 in te dienen.

Een ander nieuwtje van de Belastingdienst is de Aangifte-app, die dit jaar voor het eerst beschikbaar is voor de tablet. Het gaat hierbij nog om een proef. De app is in eerste instantie alleen geschikt voor de eenvoudige aangifte, die volledig vooraf is ingevuld en waarin niets gewijzigd of aangevuld hoeft te worden. Na de aangifteperiode wordt de proef geëvalueerd. De app is vanaf 1 maart maximaal 200.000 keer te downloaden.

© Nationale Zorggids