Normal_huisarts_dokter

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de LHV-Declareerwijzer. De Declareerwijzer 2014 informeert huisartsen over de voorschriften van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), zoals die zijn vastgelegd in beleidsregels en tariefbeschikkingen voor huisartsenzorg. Dat meldt de LHV.

Daarnaast bevat het document ook adviezen aan huisartsen over de toepassing van deze regels in de dagelijkse praktijk. Er worden geen adviezen verstrekt over de hoogte van de tarieven die in rekening kunnen worden gebracht.

De declareerwijzer is aangepast als gevolg van de veranderingen in de regeling voor POH-GGZ per 1 januari 2014. Daarnaast zijn er teksten verduidelijkt en bijlagen aangescherpt. Ook heeft de LHV gekozen voor een nieuwe vormgeving van de declareerwijzer waardoor de informatie makkelijker en sneller kan worden gevonden.

De declareerwijzer geldt uitdrukkelijk als hulpmiddel bij het nemen van beslissingen over het declareren van contacten met patiënten of derden. Uiteindelijk moet een individuele afweging worden gemaakt en blijft een huisarts verantwoordelijk voor het eigen handelen, aldus de LHV.

© Nationale Zorggids