de Friese vlag

Op maandag hebben GGZ Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar een akkoord getekend waarin hun meerjarige samenwerking is vastgelegd. De partijen gaan zich samen inzetten voor een toekomstbestendige ggz-zorg in de provincie. Het is het eerste meerjarenakkoord tussen een zorginstelling en een verzekeraar in Nederland. Dit meldt Skipr.

De speerpunten van het verband zijn kwaliteitsbewaking, innovatie en onderzoek. De partijen hebben al aangekondigd data-onderzoek te gaan verrichten voor verschillende doelgroepen. Beide instellingen willen daarnaast een gezamenlijk instrument gaan ontwikkelen die de diagnose van mensen met psychische klachten moet vergemakkelijken, ook voor de verwijzer. 
 
"In de huidige economische omstandigheden is GGZ Friesland genoodzaakt haar zorg in rap tempo te vernieuwen om kwaliteit te blijven bieden”, aldus bestuurder Adriaan Jansen van GGZ Friesland. “Met het akkoord is er duidelijkheid voor de komende jaren, waardoor we goede en onderbouwde keuzes kunnen maken. Daar ben ik, zeker om ook de patiënt en familie op tijd te kunnen informeren en betrekken, erg blij mee.”
 
De partijen hopen ook samen te gaan werken met andere zorgaanbieders, zoals Verslavingszorg Noord Nederland en jeugdzorginstellingen.
 
© Nationale Zorggids