Normal_apotheek_gezondheid_medisch

Voorlopig kunnen patiënten uit Venlo en omgeving niet meer terecht in hun eigen stad als zij buiten kantooruren medicijnen nodig hebben. De dienstapotheek is gesloten; de in rekening gebrachte tarieven zijn te hoog, aldus de gezamenlijke zorgverzekeraars. Dit meldt regionale omroep Limburg1. 

De dienstapotheek op het terrein van het ziekenhuis in Venlo leverde tot nu toe 's avonds, 's nachts en in de weekeinden medicijnen aan patiënten. Volgens de gezamenlijke zorgverzekeraars is de apotheek echter te duur. De Venlose apotheek, zo stelt woordvoerder van zorgverzekeraar VGZ Karen van Rijswijk, rekent hogere tarieven dan apotheken in andere delen van Nederland. 
 
De zorgverzekeraars zijn op zoek naar een andere apotheek in Venlo die medicijnen kan verstrekken buiten kantooruren. Zij willen tot een overeenstemming komen met een andere apotheek om de zorg betaalbaar te houden. 
 
Patiënten uit Venlo moeten tot die tijd hun medicijnen ophalen bij een dienstapotheek bij het ziekenhuis in Venray of bij de apotheek in Baarlo. 
 
© Nationale Zorggids