Normal_roze_lintje_kanker_borstkanker-bovenij_website

Zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) ingedeeld in de hoogst haalbare categorie van Beste Zorg. Ziekenhuizen die volgens het kwaliteitskader van CZ het best scoren, worden door de verzekeraar actief aanbevolen bij alle verzekerden. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. 

In de regio Zuidwest-Nederland is het ADRZ het enige ziekenhuis met de hoogste waardering voor borstkankerzorg. In het ziekenhuis in Goes is oncologie een van de speerpunten. De kwaliteit van de borstkankerzorg in het ziekenhuis blijkt ook uit de jaarlijkse toekenning van het Roze Lintje door de Borstkanker Vereniging Nederland, aldus woordvoerder Dick Bosscher van het ziekenhuis.

Om in aanmerking te komen voor de speciale kwalificatie van het CZ moet het ziekenhuis voldoen aan diverse voorwaarden rond voorzieningen, apparatuur en registratie. Zo moet de diagnose bij tenminste tachtig procent van de patiënten binnen vijf weken worden gevolgd door een operatie. Daarnaast dient het ziekenhuis per jaar tenminste 150 borstkankeroperaties en 20 directe reconstructies bij borstamputaties uit te voeren. Ook moeten er minimaal twee gecertificeerde oncologische chirurgen en twee internisten met registratie in het aandachtsgebied oncologie zijn die borstkankerpatiënten behandelen.

© Nationale Zorggids