Normal_koppel_verliefd_relatie_gelukkig_familie

Er wordt dit jaar veel minder psychologische hulp verleend aan partners van kankerpatiënten. Dit is niet omdat de partners minder problemen hebben in vergelijking met de afgelopen jaren, maar de mensen worden afgeschrikt omdat zij veel therapieën zelf moeten betalen als gevolg van de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Dit meldt Trouw. 

Dit concludeert het Helen Dowling Instituut (HDI) na onderzoek. Een instituut dat psychologische hulp bij kanker verleent. Het instituut registreerde een 'scherpe daling' in het aantal partners dat individuele therapie onderging of deelnam aan gespreksgroepen. 'We moeten mensen aan de telefoon al afwijzen', zegt Bram Kuiper, directeur van het instituut. 
 
De partners die niet langer gebruik maken van geestelijke gezondheidszorg lijden niet aan een depressie of angststoornis, aldus HDI, maar zij zouden zeer gebaat zijn bij hulp bij relatieproblemen of rouwverwerking. De therapie kost ongeveer 100 euro per sessie. Sinds 2013 wordt dit echter niet meer door de overheid vergoed. 
 
© Nationale Zorggids