Normal_facebook

De Senioren Partij uit Delfzijl is een facebookactie begonnen voor het behoud van het Delfzicht Ziekenhuis. De partij wil met de actie laten zien dat de mensen in Delfzijl niet achter de bouw van een vervangend ziekenhuis in Scheemda staan. De digitale steunbetuigingen zullen aangeboden worden aan zorgverzekeraar Menzis, de gemeente en de directie van het ziekenhuis. Dit meldt RTV Noord. 

De Facebookpagina 'Delfzicht moet blijven' telt inmiddels ruim 1600 symphatisanten. Het Delfzicht Ziekenhuis is in 2008 gefuseerd met het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Beide ziekenhuizen zijn vanaf die tijd onderdeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). In 2012 werd bekend gemaakt dat de OZG een nieuwe regionaal ziekenhuis wil bouwen om de vergrijzing en bevolkingskrimp in de regio Noord- en Oost-Groningen op te vangen. Dit regionale ziekenhuis, dat in Scheemda komt te staan, wordt de vervanger van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. In de plannen houdt Delfzijl een zorgcentrum in plaats van een ziekenhuis. 
 
De facebookactie is een protest tegen dit besluit. 'In iedere havenplaats is een ziekenhuis, dus dat hoort hier ook', aldus partijleider Jan Ottens. 'We hebben altijd geluk gehad dat er nooit iets is gebeurd op het Chemiepark. Als er wat gebeurt, zijn we de pineut, want waar moeten al die mensen zijn?'
 
De partijleider beticht het ziekenhuisbestuur van het hanteren van een sterfhuisconstructie voor het Delfzicht. Volgens Ottens rendeerde het ziekenhuis prima voor het fuseerde met het St. Lucas. Ook zou de directie van het Delfzicht haar beloftes niet nagekomen zijn. Volgens Ottens werd er beloofd dat er niets zou veranderen tot de opening van het nieuwe ziekenhuis. 'Maar de week erop ging de spoedzorg dicht'. De partij is ook nog van plan om ook nog een aparte petitiesite te lanceren.
 
© Nationale Zorggids