Logo_zorgverzekeringwijzer

De laatste drie maanden van het jaar staan veelal in het teken van het overstappen naar een andere zorgverzekering. Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste haar premie bekend gemaakt. Deze bekendmaking vindt meestal in de laatste week van september plaats. Hierna zal het mediacircus weer op gang komen. 

Wat kunnen we verwachten van de zorgverzekering 2015
Zoals inmiddels bekend is gemaakt zal de hoogte van het wettelijke eigen risico toenemen tot maximaal 375 euro per jaar. Een stijging van het eigen risico is vaak noodzakelijk om een balans te houden met de zorgpremie. Onze verwachting is dat de zorgpremie 2015 gelijk zal blijven ten opzichte van voorgaande jaren. 
 
Uw zorgverzekering vergelijken, hoe kunt u dit het beste doen?
We zijn helaas niet in het bezit van een glazen bol en kunnen dan ook niet de toekomst voorspellen. Soms zijn er echter wel degelijk zaken waar u alvast rekening mee kunt houden. Deze zaken kunt u meenemen in het vergelijken van uw zorgverzekering. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
 
U bent in verwachting en gaat in het jaar 2015 bevallen. Denk dan aan de kraamzorg en sluit een aanvullende zorgverzekering af, waarbij de kosten voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis gedekt is. 
U ondergaat een operatie in het jaar 2015. Denk hierbij aan het mogelijke revalidatietraject dat u gaat volgen, waardoor u extra fysiotherapie nodig heeft. 
Uw kind moet een beugel. Dit is iets waar u veel geld op kunt besparen indien u een goede aanvullende verzekering afsluit met een hoge dekking voor orthodontie
 
Dit zijn slechts enkele voorbeelden die mogelijk kunnen voorkomen en waar u flink geld op kunt besparen.
 
Vermijd ook de budgetpolis! 
De budgetpolis onderscheid zich vooral in de kosten van haar premie. Deze kosten zijn vaak tientallen euro’s lager dan bij de overige verzekeringen. Hier zit echter een addertje onder het gras. Uiteraard kan dit een zorgverzekering zijn waar uw keuze op valt, maar bedenk dan wel vooraf dat u mogelijk niet in alle ziekenhuizen en bij alle zorgverleners terecht kunt voor uw behandelingen en/of operaties. Indien u wel gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan betaald de zorgverzekeraar vaak slechts 60% van het marktconforme tarief. Let op; dit is het tarief dat de zorgverzekeraar “marktconform” vindt. Mocht u hier gebruik van maken dan kan het zijn dat u soms duizenden euro’s moet bijbetalen voor de behandeling die u heeft ondergaan. Weegt dit op tegen die 20 euro per maand die u maximaal kunt besparen op deze zorgverzekering? Het blijft echter uw eigen keuze. Wij raden u in elk geval aan ook te kijken naar andere zorgverzekeraars. Kijk goed of uw polis keuzevrijheid bevat, zodat u verzekerd bent dat ten alle tijden de benodigde behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraars.
 
Op de website van zorgverzekeringwijzer kunt u eenvoudig en snel uw zorgverzekering vergelijken. Op deze site staan geen lastige vragen en/of invulformulieren. U klikt op de plaatjes en de vergelijker doet zijn werk. De vergelijker geeft onafhankelijk advies op basis van de door u geselecteerde items. De uitkomsten verschijnen automatisch op de volgende pagina. Hier kunt u exact zien hoeveel procent de zorgverzekering voldoet aan uw selectie en de bijbehorende premie. Hierna kunt u direct de meest geschikte zorgverzekering afsluiten! Eenvoudig, snel en onafhankelijk. 

(Dit is een advertorial)