Normal_zorgidee__onvz

De vijf genomineerden voor de finale van Het Beste Zorgidee zijn bekend. De finalisten werden door een jury geselecteerd uit bijna 550 inzendingen. Het is nu aan het Nederlandse publiek om te bepalen wie het Beste Zorgidee van 2014 heeft. Dat meldt de organisator van de wedstrijd, ONVZ Zorgverzekeraar.

Op de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl) lichten de vijf finalisten hun idee in een video toe. De genomineerde ideeën zijn een app waarmee patiënten met hun huisarts kunnen communiceren, een app die verkeerd medicijngebruik signaleert, een geluidskussen voor mensen met dementie, een bijsluiter met beeld en geluid, en een systeem waarbij huisartsen naar elkaar kunnen doorverwijzen.

Het Nederlandse publiek kan tot en met zondag 9 november stemmen. Op 12 november wordt de winnaar van de zorginnovatiewedstrijd bekendgemaakt. Het Beste Zorgidee is de eerste en enige wedstrijd waar heel Nederland wordt uitgedaagd om de zorg beter te maken. De wedstrijd wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.

© Nationale Zorggids