Normal_economie_geld

In Den Haag staan deze week elf personen terecht omdat ze verdacht worden van grootschalige zorgfraude.  De groep zou voor miljoenen euro's aan zorgfraude hebben gepleegd. De aanklager zal niet alleen vragen om straffen, maar ook eisen dat er een bedrag wordt terugbetaald van zo'n 3,5 miljoen euro. Dat meldt Trouw.

De groep wordt verdacht van het indienen van valse facturen bij Zorgkantoor Haaglanden, CZ Zorgkantoren en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)/Centraal Administratiekantoor. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben deze organisaties ongeveer 6,2 miljoen euro onterecht uitgekeerd.

Daarnaast werden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) in Driebergen valse dossiers van patiënten ingevoerd, waarbij werd gelogen over aandoeningen als dwarslaesie, tumoren en MS. Een van de verdachten werkte als ambtenaar bij het CIZ. Justitie vermoedt dat hij zich voor 6000 euro heeft laten omkopen en de valse informatie heeft ingevoerd. Een andere verdachte was bestuurder bij de Stichting Intercare uit Nijmegen die voor onder meer thuiszorg en verpleging zorgt.

© Nationale Zorggids