Normal_zorgidee__onvz

Bijna tienduizend mensen hebben hun stem uitgebracht op de finalisten van de innovatieve zorgwedstrijd Het Beste Zorgidee. De publieke stemronde van de wedstrijd is zondagavond gesloten met een recordaantal stemmen: 9.840 Nederlanders maakten de afgelopen twee weken hun voorkeur kenbaar via de website van Het Beste Zorgidee. Woensdag wordt bekendgemaakt welk van de vijf ideeën de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee Het Beste Zorgidee 2014 is. Dit meldt de organisator van de wedstrijd, ONVZ Zorgverzekeraar.

De winnaar ontvangt de prijs woensdag uit handen van de bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar, Erno Kleijnenberg. De prijsuitreiking van Het Beste Zorgidee vindt plaats in het Krant Café in Amsterdam en wordt live uitgezonden op de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl). De presentatie van het evenement is in handen van voormalig tophockeyster Elsemieke Havenga.

De vakjury selecteerde vijf ideeën voor de finale van de zorginnovatiewedstrijd, een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar. Daarbij is gekeken naar de mate waarin de ideeën de zorg efficiënter, goedkoper maar vooral patiëntvriendelijker maken. Op de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl) kon heel Nederland tot gisteren zijn stem uitbrengen op een van de vijf finalisten. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

© Nationale Zorggids