Normal_copyright_stockfreeimages_rolstoel_parkeerplaats

De gemeente Weert introduceert een collectieve zorgverzekering voor chronisch zieken en gehandicapten. De nieuwe maatwerkvoorziening is in het leven geroepen omdat de landelijke tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten worden afgeschaft. Dit meldt de gemeente Weert.

De gemeente biedt vanaf 1 januari 2015 een uitgebreidere aanvullende zorgverzekering aan via zorgverzekeraar CZ. De collectieve verzekering voor minima wordt uitgebreid met de nieuwe aanvullende zorgverzekering ‘Gemeente Extra Uitgebreid’. De inkomensgrens voor deelname aan de collectieve verzekering voor minima is vast gesteld op 130 procent van het sociaal minimum. Het verzekeringspakket ‘Gemeente Extra Uitgebreid’ is afgestemd op de behoeften van chronisch zieken en gehandicapten. Deze groep mensen heeft namelijk vaak te maken met extra bijzondere ziektekosten. Het nieuwe verzekeringspakket is daarom aangevuld met dekkingen voor zorgkosten waar chronisch zieken vaak mee te maken krijgen.

Gemeenten krijgen een deel van het budget van de Wtcg en de CER om mensen op een andere manier te ondersteunen. De gemeente Weert ondersteunt haar inwoners door in samenwerking met zorgverzekeraar CZ een uitgebreidere aanvullende zorgverzekering aan te bieden. Dit verzekeringspakket ‘Gemeente Extra Uitgebreid’ kent een bredere dekking dan de huidige aanvullende zorgverzekering voor minima ‘Gemeente Extra’. De premie voor het uitgebreidere pakket is hoger. De gemeente Weert zet het budget in om de premie op een acceptabel niveau te houden. Hierdoor kunnen minder draagkrachtige chronisch zieken en gehandicapten op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot goede en betaalbare zorg.

© Nationale Zorggids