Normal_schooljudolisa

Het webcare team van Zilveren Kruis start vandaag een actie om via de sociale media geld in te zamelen voor het Schooljudo initiatief ‘Vallen voor Vrouwen’. Het geld dat wordt opgehaald met de actie, waaraan ook bekende judoka's meewerken, komt ten goede aan 3FM Serious Request dat dit jaar in het teken staat van vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Dat meldt Zilveren Kruis Achmea.

Het webcare team roept mensen op om een originele foto of filmpje te maken waarop zij ‘vallen voor vrouwen’. De foto of video is te uploaden op de Facebook pagina van Zilveren Kruis, of via Twitter met #vallenvoorvrouwen #schooljudo #raadendaad of @zilverenkruis. Voor elke inzending op Facebook of Twitter van Zilveren Kruis doneert de verzekeraar vijf euro voor de actie ‘Vallen voor Vrouwen’ die door Schooljudo is opgezet.

Tijdens de webcare actie komen bekende judoka’s het webcare team een hart onder de riem steken. Op Twitter beantwoordt olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes vragen over judo, bewegen en gezondheid in het algemeen. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis is partner van Schooljudo. De actie 'Vallen voor Vrouwen' past in de visie van de zorgverzekeraar, omdat sport en bewegen belangrijk zijn in het sterk en weerbaar maken van kinderen.

© Nationale Zorggids