Normal_gebroken_arm_man

Verzekerden met een budgetpolis van zorgverzekeraar Achmea lopen de kans dat ze niet terecht kunnen in de Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn. Door het mislukken van de contractonderhandelingen tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraar zijn klanten van Achmea met niet-acute zorg niet welkom in het ziekenhuis. Dat meldt Omroep Gelderland.

Om hoeveel mensen het precies gaat kan het ziekenhuis niet zeggen. Volgens een woordvoerder van Gelre Ziekenhuizen is wel bekend dat ongeveer de helft van de inwoners in de regio Apeldoorn en Zutphen bij Achmea verzekerd is. 'Dat deze contractonderhandelingen misgelopen zijn is voor patiënten enorm vervelend', aldus de woordvoerder. Patiënten met een acute zorgvraag, zoals bijvoorbeeld een hartinfarct, worden wel behandeld in de Gelre Ziekenhuizen, zo benadrukt de woordvoerder. Voor niet-acute zorg kunnen Achmea-verzekerden terecht in bijvoorbeeld het ziekenhuis in Deventer.

Gelre ziekenhuizen en Achmea zouden nog met elkaar in gesprek zijn over een oplossing van de problemen. Het ziekenhuis adviseert patiënten met vragen om contact op te nemen met de zorgverzekeraar. 'Zij hebben een wettelijke informatieplicht en kunnen de patiënt beter voorlichten', aldus de woordvoerder.

© Nationale Zorggids