Normal_stop

Volgens Jan Ottens, fractievoorzitter van de Seniorenpartij Delfzijl, luistert zorgverzekeraar Menzis niet naar de problemen van mensen. Hij wil daarom de stichting ‘Stop Menzis’ oprichten om de problemen die er ontstaan met de zorgverzekeraar op te lossen. Dat meldt RTV Noord. 

Ottens maakte zich als raadslid eerder al sterk voor het behoud van het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl in de provincie Groningen. Hij richtte onder andere de Facebookpagina ‘Delfzicht moet blijven’ op en sprak uitgebreid met Menzis over het ziekenhuis. “Ze luisteren niet”, zegt Ottens over de zorgverzekeraar. “Kijk, de discussie of dat ziekenhuis nu wel of niet moet blijven laten we achter ons. Het is nu vooral het feit dat de directie niet luistert naar de problemen, die de verplaatsing van zo’n ziekenhuislocatie met zich meebrengt, zoals vervoer of het ophalen van medicijnen.”

Ottens wil net als op zijn Facebookpagina minimaal tweeduizend sympathisanten voor de stichting Stop Menzis. Momenteel heeft hij er 500, maar dat is volgens hem nog te weinig. “Maar die vijfhonderd laten wel zien dat we op de goede weg zitten”, aldus Ottens. Bij genoeg belangstelling legt Ottens zijn functie neer bij de stichting, want hij wil niet beticht worden van belangenverstrengeling. 

© Nationale Zorggids