Logo_geld_brief

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) krijgt deze week een voorschot van ongeveer tien miljoen euro van zorgverzekeraar CZ. Het voorschot is nodig omdat het ziekenhuis de eerste maanden van 2015 niet goed heeft gedraaid. Dit melden Omroep Zeeland en Skipr. 

Het voorschot moet het ADRZ een tijdje vooruit helpen. De zorg die in de eerste drie maanden van het jaar door het Zeeuwse ziekenhuis is geleverd, wordt met het voorschot gedekt. Het ADRZ heeft in januari en februari slecht gedraaid. Er werden te weinig behandelingen uitgevoerd terwijl de vaste kosten wel voldaan moesten worden. Hierdoor ontstond onrust onder het personeel over de financiën. Er werd gespeculeerd dat de uitbetaling van salarissen en vakantiegeld wellicht in het gedrang zou komen. Met het voorschot van de zorgverzekeraar kan het ziekenhuis financieel weer even vooruit.
 
Normaal gesproken worden de behandelingen later in het jaar gedeclareerd en uitbetaald. CZ loopt met het voorschot vooruit op dit proces. In de komende tijd wil het ADRZ orde op zaken stellen. Het ziekenhuis heeft laten weten dat ze minder freelancers en uitzendkrachten in wil huren, minder reiskosten wil maken, de planning van behandelingen wil verbeteren en de administratie van medische behandelingen beter wil stroomlijnen. 
 
© Nationale Zorggids