Normal_normal_copyright_stockfreeimages_dokter_huisarts

Tientallen huisartsen hebben vannacht geprotesteerd bij het hoofdkantoor van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Zij willen een reactie van ZN op hun manifest ('Het roer met om'), dat door ruim tweederde van de huisartsen is ondertekend. Met het manifest willen de huisartsen een eind maken aan de machtspositie van de grote zorgverzekeraars. Dat meldt de NOS. 

De huisartsen spanden rode linten aan het gebouw en hingen daar vervolgens verwijsbriefjes aan vast. Ze willen erkenning van de zorgverzekeraars over het principe 'samenhang door samenwerking' en dat 'het concurreren en het in product-denken wordt verlaten'. Doordat de huisartsen onderling moeten concurreren, is er minder ruimte voor samenwerking. Ook vinden zij dat ze te veel taken krijgen die te veel administratie rompslomp met zich meebrengen.

Voorzitter André Rouvoet van ZN kwam even naar buiten om met de demonstranten te praten. Hij zei dat hij het manifest nog niet eerder had gekregen en nodigde de huisartsen uit voor een gesprek volgende week.

© Nationale Zorggids