Logo_logo_nederlandse_zorgautoriteit_nza
Vanaf 1 mei gaat de organisatie DBC-Onderhoud samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De bedrijven gaan verder onder de naam Nederlandse Zorgautoriteit. Door de fusie komt er één loket voor financiering van de zorg. Mensen met vragen over prestatiebeschrijvingen of diagnose-behandelcombinaties (DBC) kunnen hier terecht. Dit meldt de NZa. 
 
DBC staat voor diagnose-behandelcombinatie. Zorgverzekeraars stellen het uit te betalen bedrag voor geleverde zorg vast op basis van de DBC. Door de fusie komt er straks één toezichthouder die de financiering van de zorg in de gaten gaat houden. Per 1 mei wordt de NZa verantwoordelijk voor de uitgangspunten, de regelgeving en het beheer van het bekostigingssysteem van de geestelijke gezondheidszorg, de geriatrische revalidatiezorg, ziekenhuizen en forensische zorg. Daarnaast wordt de NZa ook verantwoordelijk voor het DBC-informatiesysteem (DIS). De organisatie houdt dan oog op het betrouwbaar en veilig beheren van de gegevens in het systeem. 
 
De medewerkers van DBC-Onderhoud verhuizen in mei naar het pand van de NZa in Utrecht. Minister Schippers maakte op 2 april bekend dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het door het VWS vastgestelde beleid en het zorgtoezicht uit gaat voeren. Het VWS gaat het te voeren beleid vaststellen. 
 
© Nationale Zorggids