Logo_adrz_admiraal_deruyter_logo

(Novum) - Bestuursvoorzitter Huybert van Eck van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) moet vertrekken. De raad van toezicht had het vertrouwen in hem opgezegd nadat het ziekenhuis afgelopen jaar opnieuw een fors verlies heeft geleden. Het besluit van Van Eck is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis "in goed overleg'' genomen.

Zorgverzekeraar CZ heeft vorige week ook het vertrouwen in de bestuursvoorzitter opgezegd en gaf aan dat zij het vertrek van Van Eck wenst. CZ stelt het vertrek van de topman als voorwaarde om extra geld in het ziekenhuis te steken.

Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt echter dat dit geen rol heeft gespeeld. "Het vertrek van Van Eck was daarvoor al besloten, maar nog niet naar buiten gebracht.''

Het ziekenhuis zit al een tijdje in de problemen. Eerder deze week werd bekend dat het ziekenhuis ongeveer negen miljoen euro verlies heeft geleden, een jaar eerder was dat 4,5 miljoen euro. Van de 1600 banen, verdwijnen er de komende tijd 100. Daarnaast overweegt het ziekenhuis om bepaalde dure medicijnen die door zorgverzekeraars niet meer worden vergoed niet meer voor te schrijven.