Logo_logo_svb

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft “oprechte excuses” aangeboden voor de chaos rond het uitbetalen van de persoonsgebonden budgetten (pgb's). Dit zei Nicoly Vermeulen, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SVB, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Dat meldt NU.nl

"De zorgverleners en budgethouders zijn de dupe”, zei Vermeulen. “Wat mij steekt is dat er budgethouders zijn die in onzekerheid verkeren en zorgverleners die zonder geld zitten (…) Het is niet zoals wij bij de SVB gewend zijn te werken."

Sinds 1 januari regelt de SVB de uitbetaling van het pgb waarmee mensen zelf hun zorg regelen. Sindsdien regent het klachten van zorgverleners die niet of te laat hun geld krijgen. Staatssecretaris Van Rijn ligt zwaar onder vuur door alle problemen. Het vertrouwen van de bewindsman brokkelt in de Tweede Kamer steeds verder af. Vorige week meldde Van Rijn dat alle problemen bijna zijn opgelost. Op basis van een steekproef meldt het ministerie van Volksgezondheid van 95 procent van de declaraties is uitbetaald. 

© Nationale Zorggids