Logo_logo_achmea__nieuw_

Audiciens Beter Horen, Schoonenberg en Van Boxtel hebben hun rechtszaak tegen zorgverzekeraar Achmea verloren. Deze hadden zij aangespannen omdat ze van mening zijn dat de zorgverzekeraar de inkoop van hoortoestellen onnodig onder druk zet. Dat meldt Zorgvisie.

Voor het komende jaar wil Achmea de hoorzorg op een andere manier inkopen. De drie leveranciers van hoorzorg vrezen hierdoor gedupeerd te worden. Achmea wil in 2016 nog maar twee partijen contracteren en de inkoopcriteria zijn voor tweederde op prijs gericht en voor een derde op kwaliteit. De audiciens zijn van mening dat de zorgverzekeraar de inkoop van hoortoestellen onnodig en onverantwoord onder druk zet.

Achmea is blij met de uitspraak van de rechter. Volgens hen gaan ze met het inkoopbeleid 2016 verzekerden meer keuze, service en gemak bieden. Zo introduceert de zorgverzekeraar hoorzorg thuis, alleen de eisen aan aanbieders zijn nog onduidelijk. Via de rechter wilden de audiciens afdwingen dat Achmea de inkoopcriteria voor hoorzorg thuis vooraf duidelijk zou maken.

© Nationale Zorggids