Logo_lhv_logo

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft gesproken met de Ledenraad van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) over de plannen die ze heeft met de huisartsenzorg. Ze deelde haar kijk op de onrust onder huisartsen en haar visie voor de komende tijd. Dat meldt de LHV.

Onder huisartsen heerst er de laatste tijd veel ontevredenheid over zorgverzekeraars. Volgens hen zouden zorgverzekeraars te veel macht hebben. Schippers: “Wat mij steeds weer opvalt is dat er bij huisartsen, zorgverzekeraars en andere veldpartijen inhoudelijk zo weinig verschil van mening is over de inrichting van de eerste lijn. Daarom moeten we bij de inhoud beginnen met het zoeken naar oplossingen voor de problemen die het Het Roer Moet Om zo treffend heeft verwoord.”

Schippers wil met alle betrokken partijen deze zomer om tafel om tot oplossingen te komen. “Zorgverzekeraars hebben zoveel plannen voor de huisartsenzorg, maar deze zijn niet altijd samen met huisartsen bedacht. Er zit maar één ding op: we moeten met z’n allen om de tafel”, aldus de minister. Zij wil dat er uiterlijk 1 oktober concrete voorstellen op tafel liggen. 

© Nationale Zorggids