Normal_stelen

Er moet een beroepsverbod komen voor bemiddelingsbureaus die frauderen met declaraties van pgb-houders. Op die manier wordt voorkomen dat zij verder frauderen met het pgb-geld. Dat vindt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters, meldt NU.nl

Potters stelt Kamervragen aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid nadat de politie deze week een inval deed bij een bemiddelingsbureau in Appingedam. Er zou fraude zijn geconstateerd met de declaraties. "Deze bemiddelingsbureaus frauderen met zorggeld en maken misbruik van kwetsbare mensen die voor hun zorg afhankelijk zijn van het persoonsgebonden budget", aldus Potters. "Deze fraudeurs mogen nooit meer hun handen op zorggeld leggen."

Naast een beroepsverbod wil Potters dat deze fraudeurs op een zwarte lijst komen. Bestuurders kunnen dan niet ergens anders opnieuw aan de slag. De bemiddelingsbureaus nemen de budgethouders vaak de administratieve lasten uit handen. De meeste bemiddelaars zijn betrouwbaar en gaan hier goed mee om, maar andere bemiddelaars doen een graai uit de zorgpotjes van de pgb-houders. 

© Nationale Zorggids