Logo_download__2_
Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) gaat vanaf 1 januari 2016 de Regeling financiering zorg onverzekerbare vreemdelingen, ook wel de 'illegalenregeling' genoemd, uitvoeren, althans dat wil minister Schippers. Momenteel ligt deze verantwoordelijkheid bij het Zorginstituut Nederland. Dit meldt de KNOV.

Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft een wetsvoorstel ingediend om de verantwoordelijkheid voor de regeling bij het CAK in Den Haag neer te leggen. Verder zijn er geen wijzigingen gepland voor de inhoud van de regeling. Het CAK wil de bestaande werkwijzen voortzetten.

Voor zorgverleners zal er daarom niet veel veranderen, zo meldt De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Dit is onder meer van belang voor verloskundigen, omdat illegalen ook zwanger kunnen zijn en de moeder en het kind zorg nodig hebben terwijl zij hier niet voor verzekerd zijn. Zorgverleners zullen, nadat het wetsvoorstel aanvaard is, geïnformeerd worden over de praktische gevolgen van de overdracht.  

© Nationale Zorggids