Normal_dokter5

In gezondheidscentrum Tarwezigt heeft het eerste consult op locatie plaatsgevonden waarbij een specialist uit het Ikazia Ziekenhuis in de huisartsenpraktijk aanwezig was. Bij de zogeheten meekijk-consult wordt de expertise van beide partijen ingezet om samen optimale zorg voor de patiënt te bieden. Dit meldt Ikazia Ziekenhuis. 

Het consult op locatie is een aanvulling op de meekijk-consulten via e-mail, die al georganiseerd worden. Voor het eerst bezocht nu ook een specialist van het ziekenhuis daadwerkelijk het consult dat in de huisartsenpraktijk plaatsvond. Dit is een unieke vorm van samenwerking in de regio. 
 
"Op deze manier gebruiken we de kracht van beide lijnen. Door kennis te vergrootten kan de zorg dichtbij huis blijven", licht dokter C. Kroese toe. De specialist ziet samen met huisarts Van Melle een aantal COPD-patiënten. "Onze samenwerking en het eenduidige beleid geven de patiënt een gevoel van veiligheid en zekerheid. Die zekerheid faciliteert zelfredzaamheid van de patiënt", aldus Van Melle.
 
Het Ikazia Ziekenhuis gaat steeds intensiever samenwerken met huisartsen. Oorzaak hiervan is dat zorgverzekeraars en de overheid aansturen op een zorgsysteem waarbij patiënten zoveel mogelijk door de eerste lijn, bijvoorbeeld bij de huisarts, geholpen worden. Ikazia heeft daarom meerdere projecten gestart waarbij huisartsen de expertise van het ziekenhuis aangeboden wordt. 
 
© Nationale Zorggids