Logo_achmea_logo

Jeroen van Breda Vriesman was directievoorzitter van de zorgdivisie van verzekeraar Achmea toen er gerommeld werd met de huurovereenkomsten van fitnesscentra. Het bestuurslid heeft besloten zijn functie per direct neer te leggen. Dit schrijft Achmea op haar website. 

In september vorig jaar werd bekend dat er in 2007 gerommeld is met de huurovereenkomsten die Achmea afsloot met fitnesscentra. In deze periode was Van Breda Vriesman directievoorzitter van de zorgdivisie van Achmea, en dus verantwoordelijk voor onder meer deze huurovereenkomsten. 
 
De zaak is vorig jaar door Achmea aangegeven bij de Belastingdienst. Het Openbaar Ministerie is toen een onderzoek gestart. De duur van dit onderzoek is de aanleiding voor het ontslag van Van Breda Vriesman. Het bestuurslid heeft sinds september zijn functie tijdelijk neergelegd. De onzekerheid over wanneer hij weer terug zou kunnen keren, heeft hem in overleg met de Raad van Commissarissen doen besluiten om zijn functie definitief neer te leggen. De commissarissen geven aan Van Breda Vriesmans vertrek te betreuren, maar zien het als 'onvermijdelijk'. 
 
Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. De organisatie heeft ook veel zorgverzekeraars onder zich. 
 
© Nationale Zorggids