Normal_samen

Revalidatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en de zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis hebben de intentieverklaring voor de Landelijke Databank Uitkomstmaten ondertekend. Dat meldt Skipr. 

In deze landelijke databank zullen revalidatie-instellingen hun behandelresultaten gaan opnemen. Op die manier ontstaat er een grote landelijke databank met gegevens over behandelingen en de resultaten ervan.

"Ik ben er trots op dat we met alle partijen de handen ineenslaan om tot een Landelijke Databank Uitkomstmaten te komen”, zegt Jannie Riteco, directeur van Revalidatie Nederland. “De databank biedt de revalidatie-instellingen de mogelijkheid om te benchmarken. Ze zien precies waar ze staan ten opzichte van anderen in de sector. Dat stimuleert instellingen tot verdere kwaliteitsverbetering."

Samen met de andere ondertekenaars dragen de partijen zorg voor de uitwerking van de plannen en de startkosten. Ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis reageert enthousiast. "De registratie levert een schat aan kwaliteitsinformatie op. Daarmee kan de revalidatiesector zichzelf verbeteren. Dit is goed voor hun patiënt, onze verzekerde”, aldus Robbert Huijsman van de zorgverzekeraar.

© Nationale Zorggids