Normal_geld

Vanaf volgend jaar moet er een zogenoemde zorgpolis-checker beschikbaar komen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gaat samen met de ziekenhuizen een dergelijk controlesysteem ontwikkelen. Voor zorgverleners is het dan mogelijk om aan patiënten te vertellen welke kosten zij vergoed krijgen op basis van hun verzekering. Dat meldt de NOS.

Brancheorganisatie ZN reageert hiermee op het bericht van NPCF die verzekerden gisteren waarschuwde voor de budgetpolis. Er kleven teveel risico's aan een budgetpolis op het gebied van vergoedingen en kwaliteit, aldus de NPCF. De consumenten zouden geconfronteerd worden met onverwacht hoge kosten. De NPCF heeft daarover een brief gestuurd naar ZN.

ZN stelt dat er begin dit jaar al afspraken zijn gemaakt om verzekerden extra informatie te geven over hun zorgpolis. Die informatie zou dan voornamelijk moeten gaan over de beperkingen van hun polis.

De brief van de NPCF is door ZN doorgestuurd naar de leden. Het benadrukt dat verzekerden op basis van de zorgplicht van zorgverzekeraars altijd kunnen rekenen op tijdige en bereikbare zorg.

© Nationale Zorggids