Logo_zorgeloos

De nieuwe zorgverzekering ‘Zorgeloos Care’ heeft zijn plannen gepresenteerd. Zorgondernemer en initiatiefnemer Jos de Blok wil hiermee de zorg radicaal veranderen en de macht van de zorgverzekeraars breken. Dat meldt de NOS. 

De Blok werkt samen met, zoals ze het zelf noemen, ‘de bende van drie'. Hij gaat om econoom Marcel Canoy en de hoogleraren Matthieu Weggeman (innovatiemanagement) en Jan Rotmans (transititekunde). De bedoeling is dat de zorgverzekering in 2017 van start gaat. Tot die tijd hopen de drie mannen 10.000 deelnemers te werven.

De Blok is ook oprichter van Buurtzorg en is daarmee het snelst groeiende zorgbedrijf van Nederland. Hij weet wat er mis is met de huidige zorgverzekering. “Die bestaat uit omslachtige polissen en bakken aan bureaucratie. De verzekeraars zijn te veel gericht op geld en te weinig op zorg. Zorgeloos gaat zich juist richten op de mensen die zorg nodig hebben. Zij kunnen vertrouwen op het vakmanschap van de zorgprofessional.”

Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben. De Blok: “Het zou mooi zijn als er straks nog maar één polis is. Mensen betalen hetzelfde, maar ze kunnen kiezen voor de best passende oplossing. Zo hebben verzekerden echt een stem.”

Het is nog niet bekend hoe hoog de premie zal zijn, maar de bende van drie streeft naar een lagere premie, omdat ze op een andere manier gaan werken dan de huidige zorgverzekeraars.

© Nationale Zorggids