Normal_samenwerken

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en Treant Zorggroep hebben toch een akkoord bereikt over een nieuw contract voor de vergoeding van zorg in 2016. Beide partijen bereikten gisteren overeenstemming nadat ze het lange tijd niet eens konden worden. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Achmea brak vorige week de onderhandelingen nog af, omdat de Treant Zorggroep - waar de ziekenhuizen in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen onder vallen – te hoge tarieven zou hanteren. “Ik ben blij dat we er samen uitgekomen zijn'', zegt directeur zorginkoop van Achmea Olivier Gerrits. “We hadden eerder al aangegeven de zorg ook zonder overeenstemming te zullen vergoeden. Een contract maakt de afhandeling van nota's voor beide partijen makkelijker en het geeft onze verzekerden en de patiënten van Treant natuurlijk meer duidelijkheid.”

Gisteren riepen de colleges B en W van de betrokken gemeentes de partijen nog op snel duidelijkheid te geven, zodat patiënten weten waar ze aan toe zijn. Die duidelijkheid is er nu, maar daar zag het een kleine week geleden niet naar uit. Achmea verweet Treant te hoge tarieven te hanteren en Treant verweet Achmea dat het geen inzage wilde geven in de tarieven van andere ziekenhuizen. Een akkoord leek ver weg. Wie uiteindelijk water bij de wijn heeft gedaan, is vooralsnog niet duidelijk.

De zorgverzekeraar en de ziekenhuisgroep hadden overigens al lang een contract afgesloten met andere partijen. De contractering voor 2016 is voor beide organisaties nu volledig rond.

© Nationale Zorggids