Normal_handtekening_contract

Vandaag maken alle zorgverzekeraars bekend welke ziekenhuizen zij volgend jaar vergoeden. Voor verzekerden is er eindelijk duidelijkheid, want de contractering van de ziekenhuizen heeft lang geduurd. Dit meldt Zorgwijzer.nl.

Verzekerden of consumenten die van plan zijn over te stappen, hebben dankzij de bekendmaking nu een volledig beeld van de ziekenhuiskosten die gedekt worden en door welke polis. Toch zijn de onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars nog niet helemaal afgerond. Afspraken over vergoedingen en budgetten moeten nog gemaakt worden.

CZ, Menzis en Achmea laten hun klanten weten dat zij gegarandeerd zijn van volledige vergoeding in alle ziekenhuizen. Wel onderhandelen CZ en Menzis nog over de prijs en kwaliteit van behandelingen. VGZ geeft niet diezelfde garantie. De verzekeraar heeft met alle ziekenhuizen afspraken gemaakt, maar het kan zijn dat er aan bepaalde behandelingen voorwaarden worden gesteld. ZEKUR, het online label van VGZ sluit een aantal grote ziekenhuizen uit als het gaat om planbare zorg. Daar heeft de verzekerde dus minder keuzevrijheid.

Een aantal kleinere zorgverzekeraars als ASR, DSW, ONVZ, Zorg en Zekerheid en Eno, geven ook aan alle ziekenhuizen in 2016 te vergoeden. 

©Nationale Zorggids