Normal_innovatiefonds-zorgverzekeraars-fonds-helen-dowling-hdi-360x240

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars schenkt aan diverse projecten een bedrag om de zorg in Nederland te ondersteunen. Zo krijgt het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een bijdrage voor de realisatie van Ouder-kind kamers en de Stichting Keurmerk Fysiotherapie kan dankzij de donatie beter inzicht geven in de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg. Ook krijgt een project van NIVEL ondersteuning en kan Stichting Nieuw Unicum dankzij het fonds een MS-loket realiseren. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Met de Ouder-kind kamers in het Prinses Máxima Centrum kunnen ouders in een aparte ruimte bij hun kind verblijven. Ze kunnen er overnachten, rustig werken of praten met de zorgverleners. Voor dit doel stelt het Innovatiefonds 5 miljoen euro ter beschikking.

De bijdrage aan de Stichting Keurmerk Fysiotherapie is voor de ontwikkeling van een portal. Via deze portal krijgen patiënten inzicht in patiënttevredenheidsscores en deskundigheidsgebieden van de stichting. Zo kunnen zij beslissen naar welke fysiotherapeut ze willen. De stichting geeft ook bekendheid aan de portal.

Het project van NIVEL genaamd Steffie.nl is een website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Diverse onderwerpen worden hier op laagdrempelig niveau behandeld. De samenwerking met Ieder(in) en de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking LFB, zorgt ervoor dat de beschikbare informatie aansluit bij de behoeften van de doelgroep.

Het laatste project waar het fonds aan doneert is Stichting Nieuw Unicum. De Stichting kan dankzij het fonds een MS-loket realiseren waar mensen met MS terecht kunnen voor vragen. Dit loket moet ertoe leiden dat multidisciplinaire zorg en begeleiding beschikbaar is voor alle MS-patiënten in Nederland. 

©Nationale Zorggids