Normal_bmi_vet_obesitas

De gemeente Amsterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een afspraak gemaakt om kinderen te helpen bij hun overgewicht. Zilveren Kruis betaalt de komende drie jaar voor 9.000 kinderen een zorgcoördinator. Deze coördinator is een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige die alle zorg coördineert. Dat meldt NU.nl. 

Een op de vijf kinderen in Amsterdam kampt met overgewicht, dat zijn 25.000 kinderen. Zo'n 2.300 daarvan hebben te maken met morbide obesitas, een levensbedreigende vorm van overgewicht. Hoewel de gemeente het grootste deel van de kinderen in haar vizier heeft, roept het ouders die denken dat hun kind ook in aanmerking komt voor de proef op om zich te melden bij het Ouder- en Kindteam in hun wijk. Mensen die niet via Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen ook meedoen met de proef..

Volgens Eric van der Burg, wethouder Zorg, is het een langlopend project. De gemeente wil dat alle kinderen in Amsterdam in 2033 een gezond gewicht hebben. “Deze kinderen moeten jaren achter elkaar in beeld blijven en begeleid worden zodat ze structureel hun leefstijl kunnen veranderen. Nu kan dat”, aldus de wethouder.

Het ministerie van WS en de Nederlandse Zorgautoriteit steunen de proef. 

©Nationale Zorggids