Normal_exercise-setup-with-bands

3,4 miljoen Nederlanders kregen in 2014 fysiotherapie vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering. In totaal werd 1,4 miljard euro vergoed. 460 miljoen vanuit de basisverzekering en ruim 940 miljoen vanuit de aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoedt voor kinderen de fysiotherapie volledig. Ook mensen met chronische aandoeningen zoals Parkinson krijgen een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dat meldt Vektis.

Er zijn diverse specialisaties binnen de fysiotherapie, namelijk: manueel therapeut, kinderfysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en sportfysiotherapeut. Met name chronisch zieken maakten in 2014 gebruik van fysiotherapie, namelijk 29 procent. De gemeenten met de meeste gebruikers van fysiotherapie via de basisverzekering zijn Kapelle, Tubbergen en Zeewolde. In Kapelle maakten 653 per 10.000 verzekerden gebruik van fysiotherapie in 2014. Ook hier ging het met name om kinderen en chronisch zieken.

Op de website Zorgprismapubliek publiceert Vektis cijfers en feiten over de zorg en de zorgverzekeringsmarkt in Nederland. 

©Nationale Zorggids