Logo_onvz_logo_nieuw

Louise Gunning-Schepers en Willem Geerlings zijn toegetreden tot de raad van commissarissen van ONVZ Zorgverzekeraar. Na ruim zeventien jaar neemt Boele Staal afscheid als toezichthouder. Gunning-Schepers (64) is onder andere hoogleraar Gezondheid en Maatschappij en Geerlings (66) is bestuurder geweest bij verschillende ziekenhuizen en nu onder meer lid van de raad van toezicht van het NIVEL. Dat meldt ONVZ.

Naast Louise Gunning-Schepers en Willem Geerlings bestaat de raad van commissarissen van ONVZ Zorgverzekeraar nu uit voorzitter Hans Kamps (ondernemer en onder meer directeur bij B&A Groep) en Edgar Koning (Chief Investment Officer en lid van het managementteam van AEGON Nederland).

Gunning-Schepers is universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij president-commissaris van Schiphol Group, SER-kroonlid en voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda. Gunning studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij was voorzitter van de raad van bestuur van het Academisch Medisch Centrum en voorzitter van de Gezondheidsraad. Van 2012 tot 2015 was zij voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam.

Geerlings studeerde geneeskunde in Rotterdam, waarna hij in het Universitair Medisch Centrum Groningen en Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag werkte als internist-nefroloog. Ook bekleedde Geerlings verschillende bestuurlijke functies. Zo was hij onder meer voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden en was hij lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC. Op dit moment is hij onder andere lid van de raad van toezicht van het NIVEL en voorzitter van het bestuur van RijnmondNet.

Staal neemt na ruim zeventien jaar afscheid als toezichthouder bij ONVZ Zorgverzekeraar. Hij was van 1999 tot 2014 voorzitter van de raad van commissarissen en daarna vice­voorzitter. ONVZ-bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem bedankt Boele Staal voor zijn langjarige betrokkenheid bij ONVZ en zijn inzet binnen de raad van commissarissen.

©Nationale Zorggids