Logo_vgz_zinnige_zorg

Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt Coöperatie VGZ aan zinnige zorg. Zinnige zorg is betaalbare zorg die de patiënt centraal zet en verspilling en overdaad vermijdt. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze graag met een VGZ Zinnige Zorg Award én budget voor realisatie. Dat meldt VGZ. 

Het Nederlandse publiek bepaalt mede wie de winnaars zijn van de VGZ Zinnige Zorg Award. De eerste editie van de Zinnige Zorg Award telt tien genomineerde projecten. Zij dingen mee naar de drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (Gouden award), 5.000 euro voor de nummer twee (Zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (Bronzen award). Het prijzengeld kunnen de winnaars besteden aan zorgvernieuwing.

De tien genomineerden voor de Zinnige Zorg Award, in willekeurige volgorde, zijn 'Wondbehandeling op Maat' van De Zorggroep, 'Langer praten minder buisjes' van het Flevoziekenhuis, de 'Vragenlijst ongewild urineverlies' van IncoCure BV, 'Eerst optometrist dan oogarts' van het Ziekenhuis Bernhoven en 'Samenwerking hart- en vaataandoeningen' van Huisartsenzorg Noord Kennemerland. Ook zijn genomineerd: 'Inkoop medicijnen astma en COPD' van ZIO Maastricht, 'Meer Galblaasoperaties in dagbehandeling' van de Gelderse Vallei, 'Voeding als medicijn bij diabetes van stichting Voeding Leeft, 'Moet ik naar de dokter app' van Huisartsenpost Apeldoorn en tot slot het idee 'Ouderenspecialist bij hartklepvervanging' van het Radboudumc.

Stemmen voor de Zinnige Zorg Award kan vanaf gisteren. Het publiek kiest dan de drie finalisten. Vervolgens zal een deskundige jury de drie finalisten beoordelen. Die jury bestaat uit Ab Klink van VGZ, Dianda Veldman van patiëntenfederatie NPCF en Ben Woldring van Poliswijzer.nl. De prijsuitreiking is op dinsdag 7 juni in het nieuwe deel van het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem. Meer informatie over de Zinnige Zorg Awards is te vinden op zinnigezorgaward.nl.

©Nationale Zorggids