Normal_ministers_ministerraad_wetsvoorstel

Als het aan minister Schippers van Volksgezondheid ligt, komt de fysiotherapeutische behandeling voor etalagebenen in het basispakket. Dit voorstel legt zij vandaag neer tijdens de Ministerraad. Enkele maanden geleden concludeerde Zorginstituut Nederland (ZiN) al dat ook cosmetische ingrepen met medische noodzaak terug moet komen in de basisverzekering, na goedkeuring zou dit door Schippers in de Ministerraad besproken worden. Dat meldt RTL Nieuws.  

In een onlangs gepubliceerd rapport van ZiN staat dat fysiotherapie effectief kan zijn bij de behandeling van etalagebenen. Een volledige vergoeding hiervan kan leiden tot een besparing van 21,5 miljoen euro. “Minister Schippers lijkt hiermee het advies van het Zorginstituut dus te volgen. Dat levert op haar begroting een besparing op. Maar daarmee komt ze ook tegemoet aan de wens van zo'n 400.000 mensen die lijden aan deze kwaal”, zegt Floor Bremer, politiek verslaggever van RTL Nieuws.

Ook de volledige vergoeding voor cosmetische behandelingen met medische noodzaak als ooglidcorrecties, besnijdenissen of borstcorrecties voor transgenders, worden vandaag door Schippers besproken. Wegens te veel misbruik van de mogelijkheid werden deze behandelingen in 2005 uit de basisverzekering gehaald. Maar zorgverzekeraars ontvangen sindsdien veel klachten en verzochten Schippers daarom om er iets aan te doen. 

©Nationale Zorggids