Normal_geld__handboeien__fraude

Zorgverzekeraar CZ beschuldigt zorgbureau Reset Zorg uit Maastricht van fraude met de persoonsgebonden budgetten (pgb's) van cliënten. Het zorgbureau leverde minder zorg aan cliënten dan werd gedeclareerd. Ook besteedde het geld aan bijvoorbeeld kaartjes voor Thermae 2000 of seizoenskaartjes van MVV. Reset is van mening dat zorgbudgetten hieraan besteed mogen worden, CZ ziet dat anders. Dat meldt 1Limburg. 

In totaal fraudeerde Reset voor een kwart miljoen euro. Toen CZ erachter kwam dat het zorgbureau pgb-gelden uitgaf aan andere doeleinden dan bedoeling was, eiste het geld terug. Echter deed de zorgverzekeraar dat niet bij Reset, maar bij de Maastrichtse pgb-houders.

Het zorgbureau is inmiddels niet meer onder de naam Reset actief, maar levert zorg onder Jasmijn Zorg en Anda Zorg. De eigenaren zijn aangebleven en de methodes onveranderd, laten gedupeerden weten. Volgens Reset heeft het geen fraude gepleegd. Het gaat CZ aansprakelijk stellen voor eventuele schade die is voortgekomen uit de beschuldigingen. Twintig gedupeerde cliënten hebben aangifte gedaan tegen Reset. De zorgverzekeraar stapt namens deze cliënten naar de rechter. Ook het OM bekijkt of er een strafrechtelijke procedure kan plaatsvinden. 

©Nationale Zorggids